Uspjeh recitatora na Zonskoj smotri

Objavljeno: 13.03.2017. Pregleda: 39

zonska smotra 1Gotovo identičan uspjeh recitatora na hrvatskom jeziku ostvaren je i na Zonskoj smotri koja je održana u subotu, 4. ožujka, u subotičkoj Gradskoj knjižnici. Svih sedmero recitatora na hrvatskom jeziku plasiralo se i na Pokrajinsko natjecanje, koje će biti održano od 28. do 30. travnja 2017. u Sečnju. Na Zonskoj smotri nastupilo je devedesetak učenika iz Subotice, Bačke Topole, Malog Iđoša, Ade, Sente, Bečeja, Apatina, Sombora i Kanjiže. Među njima su bili i recitatori na hrvatskom jeziku.

 

Mlađa dob: Martin Vukov (OŠ Matko Vuković, Subotica) srednja dob: Ivan Huska (Hrvatska čitaonica, Subotica) Luka Ješić (Zavod zazonska smotra 2 kulturu vojvođanskih Hrvata, Subotica) Lucija Vukov (KD Ivan Antunović, Subotica) starija dob:
Davorin Horvacki (Hrvatska čitaonica, Subotica) Katarina Piuković (HKC Bunjevačko kolo, Subotica) Augustin Žigmanov (Hrvatska čitaonica, Subotica).

Bili smo jako ponosni na njih dok su kazivali pjesme na svom materinjem hrvatskom jeziku, a još više su nas obradovali kada smo doznali da su svih sedmero i pobijedili, te s ostalih dvadeset i šest recitatora stekli pravo sudjelovanja na Pokrajinskoj smotri.

zonska smotra 3

Ovu odluku je donijelo tročlano povjerenstvo koje su sačinjavali Igor Greksa i Petronella Körmöci, glumci Narodnog kazališta u Subotici, te profesorica Katarina Celiković.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

 

 

 

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Noć muzeja u Tavankutu
  • Noć muzeja u HKC Bunjevačko kolo
  • Noć muzeja u Zavodu - izložba posvećena Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • Izložba slika s umjetničke kolonije Stipan Šabić 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima