Veliki uspjeh Tamburaškog odsjeka Muzičke škole u Subotici

Objavljeno: 22.04.2014. Pregleda: 37

Nagradjeni ucenici tamb2014-2Tamburaški odsjek u Muzičkoj školi u Subotici se tijekom mjeseca ožujka 2014. godine okitio brojnim priznanjima i nagradama. Gdje god da se pojave, mladi subotički tamburaši ostave neizbrisiv trag. Brojna priznanja plod su rada, vježbe i odricanja. Mnoga djeca i mladi svoje slobodno vrijeme provode ispred televizijskog ekrana ili kompjutora, a učenici ove škole vrijeme provode u glazbi, vježbi i odricanju. No, svaki trud se na kraju isplati, tako je i ovdje. Njihovi profesori koji su također u ove uspjehe utkali puno truda, mogu na njih biti samo ponosni, kao i njihovi roditelji, ali i sami tamburaši. U mjesecu ožujku osvojili su ukupno 24 nagrade, od toga 14 na Festivalu vojvođanske tambure u Somboru i 10 na republičkom natjecanju.

„Festival vojvođanske tambure održan je u Somboru 12. ožujka 2014. godine, po 11. put. Na ovome natjecanju sudjelovale su sve muzičke škole u Vojvodini u kojima se izučava tambura“, pojasnila je Mira Temunović, profesorica tambure u Muzičkoj školi u Subotici i dodala kako je svaka škola dovela nekoliko predstavnika.

Osim Mire Temunović, u školi na ovome odsjeku s oko 60 učenika rade još tri profesora tambure: Vojislav Temunović, Sonja Berta i Milan Pridraški.

Nagradjeni ucenici tamb2014Nakon uspjeha na Festivalu, tamburaši su nastavili na republičkom natjecanju. „Republičko natjecanje održano je 30. i 31. ožujka 2014., gdje smo također postigli izuzetne rezultate. Na natjecanju je žiri internacionalni i mi smo bili jako zadovoljni što su od tri člana žirija dvojica bila iz Hrvatske, i to profesori tambure Franjo Slavko Batorek iz Osijeka i Veljko Valentin Škorvaga iz Požege. Treći član žirija bio je Josip Orešković – profesor mandoline rodom iz Zagreba, koji trenutačno živi i radi u Italiji“, rekla je Mira Temunović.

Uspjesi učenika niže Muzičke škole:
Marko Kujundžić klasa: Mira Temunović, I. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure i I. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 2003./04.); Ivan Ivanković Radak klasa: Sonja Berta, II. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure; Matija Mamužić klasa: Vojislav Temunović, I. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure i II. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 2001./02.); Magdalena Temunović klasa: Mira Temunović, I. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure i II. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 2003./04.); Ivana Mačković klasa: Sonja Berta, I. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure i I. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 2001./02.) – zvanje Laureat niže škole; Nenad Sanader klasa: Milan Pridraški, II. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure i II. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 1999./00.); Matija Temunović klasa: Mira Temunović, I. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 1999./00.); Ines Bajić klasa: Sonja Berta, II. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure i II. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 1999./00.).

Tamburaši najavljuju i Međunarodno natjecanje tamburaša u Požegi, u Hrvatskoj, koje će biti održano 25. travnja 2014. godine, a iz Muzičke škole u Subotici predstavit će se pet učenika. Kao članovi žirija pozvane su profesorice Mira Temunović i Sonja Berta.

Ono što još očekuje tamburaški odjel jest maturski koncert troje maturanata na smjeru Muzički izvođač – tambura, koji će biti održan 13. svibnja u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici. Maturant Miran Tikvicki nakon srednje škole odlazi na sveučilište Berklee College of Music, gdje je potvrđeno kako je primljen i da je dobio stipendiju.

Uspjesi učenika srednje Muzičke škole:
Marko Parčetić klasa: Mira Temunović, pohvalnica na Festivalu vojvođanske tambure; Aleksandar Amidžić klasa: Milan Pridraški, II. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure i III. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 1995./96.); Milica Lerić klasa: Vojislav Temunović, I. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure i I. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 1995./96.); Miran Tikvicki klasa: Mira Temunović I. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure i I. nagrada na republičkom natjecanju (uzrast 1995./96.) – zvanje Laureat srednje škole;
Tamburaški komorni sastav srednje Muzičke škole prof. Milan Pridraški, I. nagrada na Festivalu vojvođanske tambure.
Tamburaški orkestar Muzičke škole – mlađi uzrast – I. nagrada i Tamburaški orkestar Muzičke škole – stariji uzrast – I. nagrada prof. Mira Temunović.

Tekst i fotografije: Hrvatska riječ

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima