Vojvođanskih Hrvati na susretu pučkih pjesnika u Zapolju

Objavljeno: 23.05.2012. Pregleda: 50

zapolje2012-1Na II. susretu pučkih pjesnika u Zapolju, nevelikom mjestu s oko 500 žitelja u općini Rešetari, koji je održan 13. svibnja 2012. godine, okupilo su dvadesetak ljubitelja lijepe riječi iz slavonske Posavine, Osječko-baranjske županije i Vojvodine.

Svima njima na sudioništvu zahvalila je Jasmina Akmičić, predsjednica „Hrvatskog srca", organizacije žena Hrvatske seljačke stranke, otvarajući ovu manifestaciju i naglasila kako je htijenje organizatora da ista preraste u vrijednu tradiciju, koja će ljepotu ovoga kraja pretočiti u pjesmu i stih.

zapolje2012-2Jedna od organizatorica, Ivanka Grgić, dopredsjednica „Hrvatskog srca", zaslužna je za dolazak Vojvođana na ovu manifestaciju. Ivanka je prošle godine sudjelovala na „Liri naivi" u Novom Sadu i pozvala tamošnje sudionike na Susrete u Zapolju, što je urodilo plodom i svoje su pjesme poslali: Ivan Andrašić iz Sonte, Josip Dumendžić iz Bođana, Anita Đipanov iz Bačkog Monoštora, Zlatko Gorjanac i Antun Kovač iz Sombora, Mila Markov Španović iz Srijemske Mitrovice, Slavko Žebić iz Gibarca, te Franjo Ivanković, Mirjana Jaramazović i Marjan Kiš iz Subotice.

zapolje2012-3Gošće susreta, Katarina Čeliković iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Bernadica Ivanković, predsjednica Hrvatske čitaonice u Subotici, koja je domaćinima uručila i lijepi dar - produkciju dosad tiskanih zbornika s „Lire naive", pozvala je sve koje zanima da već ovoga lipnja sudjeluju na „Liri naivi" polovicom lipnja u Bačkom Bregu, na 10. jubilarnim susretima.

Tekst i fotografije: S. Ž.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
  • Dužijanca u Maloj Bosni
  • Izložba slika i početak XXVIII. Međunarodne likovne kolonije Bunarić
  • Dužijanca u Đurđinu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima