XXVII. Festival dječjeg stvaralaštva u Tavankutu

Objavljeno: 01.07.2022. Pregleda: 59

Tavankutsko kulturno lito 2022. otvorili su u nedjelju, 19. lipnja, članovi dječjih folklornih skupina iz Subotice, Đurđina, Bajmaka, Monoštora i Tavankuta te svojim razigranim koracima i nasmijanim licima bili ukras bine i prostranog dvorišta etno salaša Balažević u Tavankutu. Sve to događalo se u okviru Festivala dječjeg stvaralaštva Djeca su ukras svijeta koji je 27. put organiziralo mjesno HKPD Matija Gubec.
Bilo je tu neizostavnih bunjevačkih igara i pjesama, plesova iz Međimurja, šokačkih plesova, te igara iz Leskovca i Vranja.
Osim domaćina – članova najmlađe dječje te srednje folklorne skupine tavankutskog Gupca, ovom su se prigodom predstavili mali folkloraši KPD-a Jedinstvo – Egység iz Bajmaka, HKPD-a Đurđin iz Đurđina, početna skupina, mlađa dječja i starija dječja skupina HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice, kao i djeca iz KUDH-a Bodrog iz Monoštora.
Svoje voditeljsko umijeće, prvi put, prikazali su, i to veoma uspješno i vješto, Magdalena Suknović i Borna Dulić.
Voditeljica najmlađe folklorne skupine tavankutskog Gupca Sanda Benčik ovom nam je prigodom rekla da tu skupinu čini 38-ero djece dobi od 4 do 10 godina, a svim sudionicima Festivala na kraju programa predsjednik HKPD-a Matija Gubec Ladislav Suknović podijelio je zahvalnice i prigodne darove, nakon čega je uslijedilo druženje.
Izvor: Hrvatska riječ I. P. S.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima