Završen kviz „Čitam i skitam"

Objavljeno: 27.04.2021. Pregleda: 35

citam i skitamKviz za poticanje čitanja Čitam i skitam došao je do same završnice, a 6. travnja 2021. godine izvučene su i brojne nagrade, koje su razveselile sudionike ovoga kviza i još jednom dokazale da se uvijek isplati čitati. Osim proširenja znanja i bogaćenja rječnika, što dobivamo čitanjem, ovoga puta dodijeljene su čak 282 nagrade, a glavna nagrada i ove godine bio je bicikl. Sretna dobitnica ovoga ekološkog dvokotača je Petra Savić, učenica petog razreda OŠ János Hunyadi iz Čantavira, a bicikl je dar tvrtke Venera bike. U ovogodišnjem kvizu, XIII. po redu, sudjelovalo je oko 600 učenika, koji su imali zadatak pročitati određeno štivo i točno odgovoriti na online kviz koji je održan pod sloganom „Gdje god nađeš zgodna mjesta tu drvo posadi". O, da ove godine će se i saditi. Čak 50 djece je na dar dobilo sadnicu javora koja je dar Ekološke udruge O2.

Osim spomenutih, tu su još brojne druge zanimljive nagrade: vaučeri u trgovinama igračaka, slušalice, besplatni internet, tastature za računalo, USB memorije, stolne lampe, ruksaci, puzzle, zidni satovi, knjige, obiteljske ulaznice u ZOO vrt, majice, šalice, ulaznice za kino, ulaznice za Dječje kazalište, ulaznice za bazen, razni poklon paketi...  
Mislim da je ovo sasvim dovoljan poticaj da se sljedeće godine ovome kvizu priključe i svi oni koji to do sada nisu uradili. 
Informatorice iz Gradske knjižnice nisu bile u mogućnosti obilaziti škole, ali druženje s djecom i promocija kviza nisu izostale. Sve aktivnosti održavane su virtualno, putem online prezentacije koja je postavljena na YouTube kanalu Gradske biblioteke Subotica, kao i sudjelovanjem na online satima maternjeg jezika putem Google Meeta. Tako se Bernadica Ivanković uključila na sate hrvatskog jezika i komunicirala s djecom, te ih potaknula da se uključe u ovaj kviz. 
Po njenim riječima, promijenjeni i ograničeni uvjeti rada s djecom smanjili su broj sudionika kviza u odnosu na prošle godine, ali te brojke nisu zabrinjavajuće. 
Izvlačenje nagrada je održano online, bez prisustva djece uz izravni prijenos na sva tri Facebook profila Gradske knjižnice Subotica (srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku). 
Ako ste propustili ovaj prijenos, možete ga odgođeno pogledati, a na Facebook profilu Gradske knjižnice Subotica možete vidjeti i točan popis nagrađene djece, i to podugačak popis.  

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima