Zlatna harfa u Vajskoj

Objavljeno: 07.05.2013. Pregleda: 34

Zlatna Harfa2013-1U crkvi sv. Jurja u Vajskoj 27. travnja 2013. godine održan je susret dječjih župnih zborova 27. Zlatna harfa Subotičke biskupije. Ovogodišnja tema bila je „Amen, amen, vjerujem!“, budući da se nalazimo u Godini vjere. Kao i svake godine, susret se sastojao od svete mise i nastupa, na kojima je svaki zbor izveo po jednu skladbu na zadanu temu.

Na ovogodišnjoj Zlatnoj harfi okopulo se 11 dječjih župnih zborova iz Subotice, Sombora, Tavankuta, Đurđina, Monoštora, Male Bosne, Sonte i Vajske. Susret je započeo svetom misom koju je predslavio domaći župnik vlč. Josip Kujundžić u zajedništvu s mons. Stjepanom Beretićem, vlč. Draganom Muharemom i vlč. Dominikom Ralbovskim. On je u svojoj propovijedi potaknuo vjernike na pjevanje liturgije, te ukazao kako pri tome nije dostatno otvarati svoja usta i glas, nego je isto tako važno otvoriti svoje srce i glas u čast i zahvalnost našem Bogu.

Zlatna Harfa2013-2Obraćajući se djeci i rezimirajući 27 godina postojanja ovih susreta, vlč. Kujundžić je zahvalio Bogu na toj milosti, ali i svoj djeci na trudu i lijepom pjevanju na ovogodišnjoj Zlatnoj harfi, te biskupu Pénzesu na suradnji, kao i svim župnicima i voditeljicama i voditeljima zborova.

Na skupu je ove godine nastupilo 11 župnih zborova iz sljedećih župa: sv. Lovre iz Sonte, dječjeg vrtića Marije Petković iz Subotice, sv. Josipa radnika iz Đurđina, sv. Križa iz Sombora, sv. Terezije iz Subotice, Presvetog Srca Isusova iz Male Bosne, Srca Isusova iz Tavankuta, Isusovog uskrsnuća iz Subotice, sv. Pavla i Petra iz Monoštora te sv. Jurja iz Vajske. Katedralni župni dječji zbor sv. Terezije pod vodstvom kantora Miroslava Stantića pjevao je tijekom svete mise.

Po završetku programa vlč. Josip Kujundžić podijelio je svim predstavnicima zborova počasne diplome.

Tekst i fotografije: Z. Pelajić

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima