Maturanti gimnazije na Cool turi

Objavljeno: 20.02.2024. Pregleda: 146

Učenici IV. razreda općeg smjera subotičke gimnazije „Svetozar Marković“, koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, posjetili su s prof. hrvatskog jezika Monikom Ivanović Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata 19. veljače 2024. godine. Dočekali su ih ravnateljica Zavoda Katarina Čeliković i suradnici Senka Davčik i Branimir Kopilović.

Bila je ovo prigoda upoznati učenike s pojmom kulture ali i 15-godišnjim radom Zavoda, a potom su pogledali kratki film Živa baština - Nematerijalna kulturna baština Hrvata u Srbiji. U zanimljivom kvizu putem mobitela, kojim je koordinirao stručni suradnik ZKVH-a Branimir Kopilović, maturanti su provjerili svoje znanje o nematerijalnoj kulturnoj baštini.

U završnom dijelu sata Cool ture predstavljen je aktualni natječaj Zavoda Snimi kratki film mobitelom o nematerijalnoj kulturnoj baštini Hrvata u Srbiji, koji traje do 7. travnja 2024.godine. O načinu, temama, i mogućnostima snimanja filma učenici su razgovarali sa suradnicom Zavoda Senkom Davčik, koja je predstavila dva primjera kratkog filma te ih pozvala na sudjelovanje u natječaju.

Više o aktualnom natječaju čitajte OVDJE.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima