Nova riječ


Izdanja Nove riječi

Nova riječ je časopis za književnost i umjetnost vojvođanskih Hrvata, izlazi u sunakladi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU Hrvatska riječ iz Subotice. Prvi broj tiskan je lipnja (juna) 2013. godine. Izlazi dva puta godišnje (proljeće-ljeto i jesen-zima) u 500 primjeraka, a nastoji se držati visokih uredničkih standarda u prezentacija književnih sadržaja i u tematiziranju književnih i umjetničkih fenomena.

Glavni i odgovorni urednik Nove riječi je Tomislav Žigmanov, izvršna urednica je Katarina Čeliković.

Savjet časopisa čine književnici i znanstvenici iz Vojvodine, Hrvatske i Mađarske (Neven Ušumović – Umag, Mirko Sebić – Novi Sad, Stjepan Blažetin – Pečuh, Helena Sablić Tomić – Osijek, Petar Vuković – Zagreb i Darko Vuković – Novi Sad).

Uredništvo čine: Katarina Čeliković, Bernadica Ivanković, Mirko Kopunović, Ljubica Vuković Dulić i Klara Dulić Ševčić.

Časopis je grafički oblikovao Darko Vuković iz Novog Sada, dok pripremu teksta i prijelom radi Thomas Šujić.

Časopis potiče kulturnu komunikaciju, kako spram umjetnika u Vojvodini tako i u matičnoj kulturi i želi biti stožerna točka okupljanja kreativnih potencijala. Uredništvo časopisa, osim prikazivanja aktualne književne produkcije, potiče stvaralaštvo napose mladih autora, ohrabruje stvaratelje, promovira ih i prezentira, potiče već etablirane autore na sustavno predstavljanje kako unutar vlastitog kulturnog prostora, tako i unutar prostora cjelokupne hrvatske književnosti, a onda i multikulturne scene u Vojvodini.


ISSN 2334-8208

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
  • Australski film Countryman (Zemljak) u art kinu Lifka
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima