Božićna predstava održana u Sotu

Objavljeno: 13.01.2023. Pregleda: 43

Predstava je odigrana u sotskoj župnoj dvorani Kata u srijedu, 28. prosinca 2022. godine. Sudjelovali su učenici od prvog do osmog razreda koji pohađaju katolički vjeronauk u školi. Kroz prvih nekoliko činova predstavljeni su anđeli i pastiri koji se raduju rođenju Isusa Krista, a na završetku Isusu se raduju i djeca, koja mu donose darove.

Nositelji predstave bili su učenici viših razreda, njih osam koji su tumačili više likova, te je sve bilo dinamično, i za glumce i za publiku.

Za ovu tridesetominutnu predstavu djeca su se sa svojom vjeroučiteljicom Anom Hodak pripremala mjesec dana. Osim uvežbavanja teksta, sudjelovali su i o pronalaženju kostima i izradi rekvizita, tako su osim glumačkog, pokazali i druge talente. Veliki broj župljanja došao je pogledati predstavu, te su velikim aplauzom nagradili male glumce.

Nakon pedstave upriličena je podjela paketića. Paketiće su, kao i svake godine, napravili mladi iz župe šidske općine koji se okupljaju petkom na susretima u Sotu. Slatkiši su dar župljana svih župa kojima upravlja preč. Nikica Bošnjaković. On svake godine za svoj imendan na sv. Nikolu organizira druženja na koje vjernici donose svoj prilog za božićne paketiće.

Izvor: Hrvatska riječ


Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Tamo gdje tuga spava u Somboru
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima