Društvo geografa Dalmacije posjetilo Vojvodinu

Objavljeno: 27.10.2010. Pregleda: 49

U posjet Vojvodini 9. listopada doputovalo je Društvo geografa Dalmacije pod vodstvom fra Zvonka Tolića, među kojima je bio i Mario Mimica sa svojim kolegama iz Agencije za odgoj i obrazovanje Splita, ujedno predsjednik ogranka Matice hrvatske u Splitu.

Nakon posjeta Petrovaradinu i Baču, posjetili su Franjevački samostan u Subotici, a primljeni su i u Hrvatskom nacionalnom vijeću.

U srdačnom i toplom ozračju, goste je pozdravio zamjenik gradonačelnika Subotice i član Izvršnog odbora HNV-a zadužen za obrazovanje Pero Horvacki.

geografi1 malaU ime Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata gostima se obratila djelatnica Zavoda Katarina Čeliković uručivši im publikacije o Hrvatima u Vojvodini i upoznavši ih s aktualnim prilikama u kulturi.

Fra Zvonko Tolj je Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata i Katoličkom institutu za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović" u Subotici predao nekoliko paketa izdanja zbornika „Kačić" kao doprinos njihovim knjižnicama.

geografi malaGosti su iskazali veliku spremnost pomoći učenicima u obrazovanju na hrvatskom jeziku o kojoj će biti riječi u narednom razdoblju.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima