Godišnji koncert folkloraša HKPD-a „Matija Gubec“ iz Tavankuta

Objavljeno: 27.07.2020. Pregleda: 50

tavankut koncertU petak, 10. srpnja 2020. godine na Etno salašu Balažević u Tavankutu priređen je tradicionalni godišnji koncert folklornog odjela Hrvatskog kulturnog prosvjetnog društva Matija Gubec. Osamdeset članova iz tri dobne skupine plesača predstavilo se programom s deset točaka, kojega je na ljetnjoj pozornici Etno salaša pratilo oko dvjesta posjetitelja. Osim »matičnih« plesova bunjevačkih  Hrvata, koje su izvele sve tri dobne skupine, na programu su se našli plesovi s hrvatskog plesnog područja: kaštelanski, lički te posavski plesovi, ali i mađarski plesovi, parovni ples Šota te plesovi Dragačeva. Sve tri grupe glazbeno je pratio ansambl San koji je imao i svoju samostalnu glazbenu točku. 

Za rad s mladima u folklornom odjelu Gupca najzaslužniji su Darko Prćić, voditelj srednje i reprezentativne skupine, te Sanda Benčik voditeljica dječje skupine.

Godišnji koncert folklornog odjela HKPD-a Matija Gubec jedan je u nizu programa održanih ovoga ljeta, unatoč mjera vezanih za epidemiološku situaciju u državi. Tako je tavankutska udruga do sada organizirala običaj Kraljice, priskakanje vatre na blagdan svetog Ivana Cvitnjaka, XXV. festival dječjeg stvaralaštva Djeca su ukras svijeta, a pripreme za održavanje tavankutske Dužijance i IX. seminara bunjevačkog stvaralaštva su u tijeku, poručuju iz udruge.

Izvor: Hrvatska riječ (I. D.)


 

 

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec iz Tavankuta
  • Dužijanca u Bajmaku
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
  • Dužijanca u Žedniku
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima