Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva u Tavankutu

Objavljeno: 02.12.2016. Pregleda: 49

hrvatska udruga ucenickog zadrugarstvaHrvatska udruga učeničkog zadrugarstva Republike Hrvatske bila je 12. i 13. studenoga gost OŠ Matija Gubec iz Tavankuta. Prema riječima ravnateljice Stanislave Stantić Prćić susret je dogovoren na 28. smotri učeničkih zadruga RH u Zadru, gdje je sudjelovala i OŠ Matija Gubec. Gosti, učenici i mentori učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola došli su iz 18 županija i Grada Zagreba. Djeca iz Tavankuta i njihovi nastavnici organizirali su za učenike iz Hrvatske razne radionice: potragu za glagoljičkim blagom, slamarsku, fotografsku, novinarsku te radionicu ljuskure.

Gosti iz Hrvatske imali su priliku vidjeti, osim Tavankuta, i Palić i Suboticu te se upoznati s radom škole Matija Gubec.

Ovom prigodom škola u Tavankutu postala je prvi škola domaćin udruge učeničkog zadrugarstva iz RH u Srbiji. Kako nam priča ravnateljica Stantić Prćić, susret je bio plodonosan i dogovorena je daljnja suradnja – Twinning i Erasmus projekti te radionice. Realizacija jedne od radionica je već dogovorena, a to je dolazak predstavnika učeničke zadruge Breza iz Velike Gorice, čiji će predstavnici podučavati učenike iz Tavankuta o radu s keramikom.

 

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec iz Tavankuta
  • Dužijanca u Bajmaku
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
  • Dužijanca u Žedniku
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima