Održan 4. humanitarni vašar u Vajskoj

Objavljeno: 22.12.2023. Pregleda: 43

U Vajskoj je na drugu adventnu nedjelju (10. prosinca 2023. godine) održan 4. humanitarni vašar u organizaciji župa sv. Jurja iz Vajske i sv. Ilije iz Bođana. Sav prihod od prodaje na vašaru namijenjem je župljanima u potrebi. Vašar je imao i goste – Hrvatsku kulturnu udrugu Nikola Dogan iz Hrtkovaca, Nikinaca i Platičeva, tj. članice njihove kreativne sekcije Creativa.
Program je započeo u crkvi koncertom djece koja su pjevala adventske pjesme. Za koncert je djecu uvježbavala Kristina Ralbovski. Vašar je održan u dvorištu crkve gdje su bili postavljeni štandovi na kojima su se mogli kupiti kolači, krafne, palačinke, topla čokolada, kuhano vino, te pečene kobasice u kifli i razni ukrasi. Veću količinu ušećerenih jabuka koje su odmah prodane pripremila je na starinski način Silvija Mišković. Članice Creative prodavale su ukrase koje izrađuju. Njima su se pridružile i domaće župljanke koje su se prethodnih dana družile u župnom stanu i također pravile ukrase. Božićno vrijeme je vrijeme darivanja, vrijeme mira, opraštanja i zajedništva, a ova župa to upravo već četvrtu godinu to pokazuje.
Kao i prošle, vašar je i ove godine imao donatore, a to su: poljoprivredno gospodarstvo Ivice Iličića, Goran Petrović (otpad Petrović), auto servis i vulkanizerska radnja Gorana Miškovića, kao i anonimni donator.
‚‚Svim donatorima se od srca zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i članovima našeg pastoralnog vijeća, koji su donijeli štandove, razvukli struju, kuhali vino i sve budno promatrali. Veliko hvala i obitelji Stipe Miškovića koji već četvrtu godinu vrijedno peku kobasice, a njegov sin Tomica donira rakiju za naš vašar. Žene iz naše župe su podnijele najveći teret – od izrade ukrasa, pečenja palačinki, krafni, ukrašavanja štandova. Naša sakristanka Amalija Šimunović uradila je najveći dio oko organizacije vašara i na tome joj zahvaljujem", rekao je župnik Goran Vilov.
Vašaru je, među ostalim, nazočio i predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković.
Žene iz Hrtkovaca i Vajske su se ovom prigodom bolje upoznale i razmijenile iskustva. Sada je red na vama da dođete kod nas, poručile su žene iz Croative.

Izvor: Hrvatska riječ (A. Š.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima