Predstavljena knjiga Lajče Perušića „Vrijeme u pokretu“

Objavljeno: 26.01.2018. Pregleda: 40

vrijeme u pokretuKnjiga Vrijeme u pokretu Lajče Perušića predstavljena je u utorak, 21. studenoga 2017. u velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu. Sadržaj knjige sastoji se od 31 memoarske kratke priče, kojima je slogan bio: „Svemu što se kreće pokretač je vrijeme, a doživljaji u realnom životu su pokretači vremena“. Na taj način je autor želio stvoriti jedan mozaik heterotematskih priča koje je doživio prepušten sam sebi u vremenu.

Autor je na taj način izbjegao format kronološkog dnevnika, koji obično bilježi slijed nekih točno određenih događaja, a uspio je svaku crticu u mozaiku oslikati svojim impresijskim bojama. Središnja nit koja se provlači kroz cijelu knjigu jest Dobrota i Radost kao temeljne odrednice koje su po prirodi usađene u čovjeka i zato sve priče završavaju pozitivno. Naime, sijanjem dobrote među ljudima oko sebe, svatko otvara i svoju vlastitu spoznaju o sebi. 

Knjigu je predstavila prof. dr. sc. Sanja Vulić, odlomke iz knjige je čitala kazališna i filmska glumica Lukrecija Brešković, u glazbenom programu su sudjelovali Đurđica Lozo i Krešimir Jegić, a program predstavljanja je vodio Naco Zelić.

Izvor: Hrvatska riječ (J. D. B.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec iz Tavankuta
  • Dužijanca u Bajmaku
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
  • Dužijanca u Žedniku
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima