Trojni susret u Bezdanu

Objavljeno: 14.08.2022. Pregleda: 58

Etno festival koji okuplja mađarske, srpske i hrvatske udruge iz Bezdana i okolice, te Mađarske i Hrvatske, održan je u Bezdanu 17. puta. Festival se organizira na tromeđi Srbije, Mađarske i Hrvatske, a organiziraju ga udruga Mostovi Bezdana i Mjesna zajednica Bezdan. 

„Kada govorimo o Bezdanu, govorimo o multietničkoj sredini u kojoj žive Mađari, Hrvati i Srbi i ovo je prilika da pokažemo taj multietnički karakter ovog mjesta. Zato smo i osmilili Trojne susrete", kaže Nikola Čutura iz Udruge Mostovi Bezdana. 

U organizaciji ovogodišnjih Trojnih susreta sudjelovala je i Hrvatska udruga Bezdanska marina. 
„Na Trojnim susretima sudjeluju hrvatske udruge iz Sombora i Monoštora, a mi smo se potrudili dovesti i goste iz Hrvatske, KUD Zavičajno društvo Rama iz Pleternice. Htjeli smo da se u Bezdanu čuju gajde i malo drugačiji bećarci i napjevi i vide drugačiji plesovi", kazala je predsjednica Bezdanske marine Vesna Zelenika.
Zavičajno društvo Rama čuva nošnju, običaje i pjesme Rame, mjesta u Bosni i Hercegovini iz kojeg su se Ramljani iselili sredinom prošlog stoljeća zbog gradnje brane i akumulacije. Time su se i predstavili u Bezdanu.
HKUD Vladimir Nazor iz Sombora redoviti je sudionik Trojnih susreta, a ove godine sudjelovao je pjevački zbor. KUD Hrvata Bodrog predstavljala je dječja skupina.
Izvor: Hrvatska riječ Z. V.

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstava Triput Bog pomaže
  • Najava: Svečana akademija povodom 15 godina rada ZKVH-a
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima