Uskrsna potraga u konzulovom domu

Objavljeno: 16.04.2017. Pregleda: 38

uskrs kod konzula 1Kao i prošle godine, dom Velimira Pleše, generalnog konzula Hrvatske u Subotici, postao je najveselijim mjestom u ponedjeljak, 10. travnja. Razlog je bio sasvim jednostavan i logičan jer je toga dana konzul ugostio djecu iz četiriju vrtića koji djeluju na hrvatskome jeziku – Marija Petković Sunčica i Marija Petković Biser iz Subotice te tavankutskog vrtića Petar Pan i Bambi iz Male Bosne.

Poželjevši mališanima dobrodošlicu, konzul je otkrio tajnu da u njegovom domu živi zeko koji je i ove godine tijekom noći po dvorištu sakrio

uskrs kod konzula 2 oko 200 čokoladnih jaja za njih, te ih trebaju pronaći. Ova zadaća ubrzo je obavljena. Na zadani znak započela je praaaaava potraga za skrivenim „blagom“. Svaki centimetar dvorišta bio je pregledan i ulov je bio odličan za svakog, jer su oni s punim vrećicama bratski podijelili pronađene čokoladice s onima manje uspješnima, kako bi svi bili zadovoljni. Ovaj nesvakidašnji događaj mališani su obogatili i pjesmama, recitacijama i plesom koji su izveli za svog domaćina, a na koncu su se svi počastili prigodnim domjenkom.

Uskrs je veliki i značajni blagdan za nas kršćane i svi mu se radujemo. Lijepo je što smo ovu radost mogli podijeliti u zajedništvu u domu našeg dragog konzula Pleše kojemu zahvaljujemo na gostoprimstvu i što se tijekom godine dobro brine o našem „zeki“.

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Godišnji koncert folklornog odjela HKPD Matija Gubec iz Tavankuta
  • Dužijanca u Bajmaku
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
  • Dužijanca u Žedniku
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima