Vizualni umjetnik Davor Gromilović iz Sombora sudjeluje na skupnoj izložbi Popcorn

Objavljeno: 01.03.2024. Pregleda: 43

Vizualni umjetnik Davor Gromilović iz Sombora sudjeluje na skupnoj izložbi Popcorn u muzeju MIMA (Muzej umjetnosti milenijskog ikonoklasta) u Bruxellesu koja će trajati do kraja svibnja. Gromilović se predstavio s tridesetak radova – nekoliko slika te serijom crteža Bestriarium. Izložba Popcorn okupila je 15 umjetnika iz različitih država koji slikaju živopisnu, nekonvencionalnu i iz snova sliku našeg društva, s dozom nadrealizma usporedivom s onom iz 1930-ih.
‚‚Velika čast mi je što sudjelujem na izložbi u ovakvom muzeju, kakvih je samo par u Europi i koji su hrabriji u pristupu i usmjereni na najnovije tendencije u umjetnosti. Jedini sam umjetnik s ex-yu prostora na izložbi. Smatram da mi je ovo stepenica u karijeri", kaže Gromilović.
Muzej MIMA otvoren je 2016., a u njihovom fokusu su umjetnici koji pomiču granice te svojom multidisciplinarnom vještinom, empatičnim vibracijama i zaraznom privlačnošću, ponovno pišu kulturne norme.
Gromilović je diplomirao slikarstvo na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, gdje je kasnije i masterirao na smjeru crtež. Do sada je imao više od 20 samostalnih izložaba (u Beogradu, Beču, Portlandu, Bruxellesu, Somboru…) te sudjelovao na oko 60 skupnih izložaba.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)


Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima