XX. Međunarodni festival folklora Srem Folk Fest u Srijemskoj Mitrovici

Objavljeno: 23.08.2024. Pregleda: 6

Od 11. do 14. kolovoza 2024. godine Srijemska Mitrovica ugostila je više od 20 folklornih ansambala iz 14 zemalja svijeta. Na Žitnom trgu u gradu na Savi tijekom četiri večeri svojim nastupima predstavile su se folklorne skupine iz Bugarske, Rumunjske, Perua, Meksika, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kanade i Bolivije, a publika je imala priliku uživati i u izvedbama drugih domaćih ansambala kao što su KUD Liva folklor iz Beograda te ansambli narodnih zajednica Hrvata, Mađara i Ukrajinaca. U svojstvu domaćina, Folklorni ansambl Branko Radičević iz Srijemske Mitrovice svečano je otvorio festival.
Ovogodišnji slogan jubilarnog 20. Međunarodnog festivala folklora je 20 godina trajne energije. Festival je otvorila zamjenica gradonačelnika Srijemske Mitrovice Danica Nedić, a svim sudionicima, sponzorima i publici zahvalio se direktor festivala Petar Samardžić.
Srem Folk Fest održava se po najvišim svjetskim standardima Međunarodne federacije festivala folklora – CIOFF, a od 2019. godine djeluje pod pokroviteljstvom Nacionalne komisije za suradnju s UNESCO-om kao festival koji njeguje i čuva kulturnu baštinu cijeloga svijeta.
Peti završni dan festivala bio je rezerviran za tamburašku večer pod nazivom Od begeša do prima, koja također ove godine obilježava jubilej – 10 godina postojanja.

Izvor: Hrvatska riječ (S. D.)

Vijesti

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Književni salon s Marijom Brzić i Darkom Baštovanovićem
  • Mirisi iz bakinog kuvara
  • Proslava 8. godišnjice Hrvatske čitaonice Fischer
  • Večer s geologom Ivanom Dulićem
  • Izložba fotografija o Hrvatima u Boki - Starčevo
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima