Denis Kovač u Subotici i Monoštoru - Predstavljena slikovnica Ajde mi čitaj

Objavljeno: 03.12.2016. Pregleda: 48

ajde mi citaj„Ajde mi čitaj... molim te, ajde mi čitaj!“ Tko ima mališana kod kuće često može čuti ove riječi. Tako je i Denis Kovač, pisac iz Zagreba, rodom iz Monoštora, često bio zamoljen od svoje troje djece da im čita. I čitao mi je često i puno, ali je pri tome i smišljao razne priče i pjesme od kojih je načinio slikovnicu s poznatim naslovom Ajde mi čitaj. Za ovu knjigu doznali smo i mi te smo Denisa pozvali u goste da nam ju predstavi. Denis je u Subotici boravio u ponedjeljak, 21. studenoga. Toga dana posjetio je djecu u vrtiću Marija Petković Sunčica te se u Gradskoj knjižnici Subotica družio s učenicima Osnovne škole Matko Vuković. Narednog dana, u utorak, 22. studenoga, knjigu je predstavio u svom rodnom mjestu u Monoštoru u prostorijama Osnovne škole 22. oktobar.

Bili su ovo nesvakidašnji susreti u kojima su djeca mogla sudjelovati. Pjevalo se, recitiralo, sviralo i svi su se dobro zabavili. I mali i veliki.

Pjesmice iz zbirke (ima ih šesnaest) su pune rime. Toplo i iskreno govore o obiteljskoj svakodnevici, gdje okruženi pažnjom i ljubavi mame i tate, odrastaju jedan dječak i dvije djevojčice da jednoga dana postanu veliki i sretni ljudi.

Osim ovih pjesmica Denis je napisao i uglazbio nekoliko pjesama za odrasle. Budući da sada radi kao knjižničar u Zagrebu, snimio je i par kompozicija o njenom veličanstvu knjizi. Obje smo čuli na susretu. Jedna slavi knjigu i njezinu moć dok druga pjeva o onoj neveseloj temi kada zaboravimo na vrijeme vratiti knjigu u knjižnicu. Nakon ovoga vjerujem da mi se to više neće dogoditi. Inače ove pjesme su veoma melodične, brzo smo ih naučili pjevati pa vam ih toplo preporučamo, poslušajte ih i vi na Youtubu.

Denisov dolazak su organizirali Hrvatsko nacionalno vijeće i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata uz potporu Gradske knjižnice Subotica.

 

Izvor: Hrvatska riječ (B. I.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Međunarodni okrugli stol - O Šokcima je rič
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima