29. ožujka – Dan Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

Objavljeno: 29.03.2024. Pregleda: 163

Od 2023. godine, na 15. obljetnicu utemeljenja, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata proglasio je 29. ožujka svojim danom.

Kao prva profesionalna kulturna ustanova Hrvata u Republici Srbiji osnovan je Odlukom Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine od 10. ožujka 2008. i Odlukom Hrvatskog nacionalnog vijeća od 29. ožujka 2008. radi očuvanja, unaprjeđenja i razvoja kulture hrvatske zajednice u Vojvodini.

Svoj rad djelatnici Zavoda započeli su 1. siječnja 2009. godine i od tada u prvoj profesionalnoj ustanovi kulture Hrvata u Vojvodini rade u suradnji s institucijama, ustanovama, hrvatskim udrugama kulture i velikim brojem suradnika iz Vojvodine, Hrvatske i Mađarske, na očuvanju, razvoju i prezentaciji baštinskih nanosa i suvremene kulture, na znanstvenim, stručnim, razvojnim i primijenjenim istraživanjima u području kulture, umjetnosti i znanosti vojvođanskih Hrvata, u području bibliografije i arhivistike, menadžmentu i edukaciji u kulturi te u poticanju, organiziranju i priređivanju kulturne produkcije hrvatske zajednice u Vojvodini.

Svečanom akademijom u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, u četvrtak, 11. travnja 2024. godine s početkom u 19 sati bit će proslavljeno petnaest godina djelovanja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Preprekovo proljeće 2024.
  • Predstavljanje ZKVH-a u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu
  • Uskrsni koncert u Maloj crkvi
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima