3. Dani Antuna Gustava Matoša Plavna – Tovarnik – Zagreb

Objavljeno: 03.06.2019. Pregleda: 37

3. dani A G Natosa plakatKnjiževno-umjetnička manifestacija, 3. Dani Antuna Gustava Matoša kojom se prisjećamo jednog od najvećih hrvatskih književnika, bit će održana 12. i 13. lipnja 2019. u Tovarniku i Zagrebu. Prvi dio programa održan je u Plavni 12. svibnja.

U Tovarniku će 12. lipnja u 18.30 biti položeni vijenci na rodnu kuću Antuna Gustava Matoša, a potom će u 19 sati u Vijećnici Općine Tovarnik biti svečani program prigodom 146. obljetnice rođenja i 105. obljetnice smrti pod nazivom Sonetist Antun Gustav Matoš. Tijekom programa bit će predstavljena i istoimena knjiga Vlaste Markasović Sonetist Antun Gustav Matoš.

Program u Zagrebu počinje polaganjem vijenaca na grobnicu Antuna Gustava Matoša na groblju Mirogoj u četvrtak, 13. lipnja u 11 sati. Umjetnički program u čast Antuna Gustava Matoša u 12 sati priređuje Društvo hrvatskih književnika (Trg bana Jelačića 7).

Spomenuta su tri mjesta na poseban način obilježila biografiju Antuna Gustava Matoša: Plavna (gdje mu je rođen otac), Tovarnik (gdje je 13. lipnja 1873. rođen) i Zagreb (gdje je umro 17. ožujka 1914. i gdje je sahranjen).

Organizatori su DHK Zagreb i DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, a suorganizatori: Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica, HKUPD Matoš Plavna i Općina Tovarnik, dok je pokrovitelj Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Opširnije na: http://dhk.hr/ogranci-dhk/detaljnije/3.-dani-a.g.-matosa

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima