Ansambl Hajo održao koncert u Somboru

Objavljeno: 24.05.2024. Pregleda: 25

Nakon Subotice i koncerta u znaku jubileja – 35 godina postojanja i djelovanja, subotički ansambl Hajo održao je 12. svibnja 2024. godine u Hrvatskom domu u Somboru koncert pod nazivom Vrime piše priče.
Na koncertu, koji je organiziran zahvaljujući suradnji s HKUD-om Vladimir Nazor, izvođene su njihove autorske pjesme s triju albuma u izdanju Croatia recordsa.
Tijekom gotovo dvosatnog programa redale su se pjesme i publiku vraćale u neka pomalo zaboravljena vremena, na salaše, konje, u Bunjevačke svatove, na Nanino prelo, Materice... a u instrumentalnom dijelu koncerta prikazana je i virtuoznost članova ovoga sastava. Uz ansambl Hajo, nastupila je gošća na CD-u Antonija Dulić.
‚‚Željeli smo i somborskoj publici, ali i ljudima koji vole naše pjesme iz ovog dijela Vojvodine, prirediti koncert. Iako su sve naše pjesme snimljene na nosaču zvuka, ništa ne može zamijeniti susret uživo, kao i emocije koje su prisutne na svima koncertima, bilo u publici, bilo među nama izvođačima", kaže autor većine pjesama, glavni vokal i harmonikaš Tomislav Vukov.
Uz njega ansambl Hajo čine: Marinko Piuković, Ivan Piuković, Branko Kutuzov, Davor Ševčić i Vladimir Peić Tukuljac.
Kako su najavili članovi ovog sastava, za ovu godinu uz pisanje novih pjesama, te sudjelovanje na raznim festivalima i manjim nastupima u pripremi je i koncert koji će na jesen biti održan u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima