Arhivski seminar „Arhivi i zajednica – izrada mjesnih topografija“

Objavljeno: 06.06.2017. Pregleda: 34

ICARUS HRZavod za kulturu vojvođanskih Hrvata u suradnji s Međunarodnim centrom za arhivska istraživanja ICARUS i ICARUS Hrvatska (Hrvatskim državnim arhivom) 15. -16. lipnja 2017. godine priređuje seminar na temu „Topoteka – zavičajna baština“ koji će voditi arhivska savjetnica dr. sc. Vlatka Lemić iz Hrvatskog državnog arhiva, potpredsjednica međunarodnog centra za arhivistička istraživanja ICARUS i mreže ICARUS Hrvatska.

Seminar će biti održan u Tavankutu u prostorijama HKPD-a „Matija Gubec“.

Ostvarujući jednu od svojih misija, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata nastavlja suradnju na području zaštite, istraživanja i predstavljanja arhivske baštine sa zainteresiranim pojedincima koji su do sada pokazali svoju angažiranost u prikupljanju zavičajne arhivske građe. Seminar će polaznicima omogućiti stjecanje praktičnih znanja kako objaviti određene arhivske izvore koji bi tako bili dostupni svjetskoj javnosti i na taj način sačuvali mjesnu povijest.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • Izložba Snagom svetog Josipa u Subotici
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima