Bodrog fest u Monoštoru

Objavljeno: 11.08.2016. Pregleda: 4

Bodrogfest2015 3 mOvogodišnji, dvanaesti Bodrog fest održava se u petak i subotu, 12. i 13. kolovoza 2016. godine u Monoštoru. U petak, 12. kolovoza, bit će organiziran Bodroški kotlić – natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša, uz glazbu Bit benda (za najbolji paprikaš natječe se stotinjak majstora kotlića).

U subotu, 13. kolovoza, manifestacija počinje u 10 sati programom za djecu, a nakon toga slijedi izložba šokačke narodne nošnje od sredine XIX. stoljeća do danas, u crtežima i slikama Dušanke Dubajić, izložbe fotografija i slika, svečano otvaranje, fijakerijada, klasični program s nastupima zborova i solista u crkvi, nastupi folklora, koncert u 20 sati i program za mlade Bodrog By Night. Na koncertu od 20 sati goste će zabavljati sastavi Đuvegije i Zlatne žice Bodroga.

Tijekom cijelog dana u središtu sela bit će postavljeni štandovi s domaćim i proizvodima starih zanata, kolačima, vinima, rakijom... A u svim lokalima služit će se tradicionalna monoštorska jela.

Osnovna ideja Bodrog festa je da se kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela, piće, običaje, nošnje, igre i pjesme, kao i prirodne ljepote Specijalnog rezervata prirode Gornje Podunavlje ovo selo predstavi kao turistička destinacija.

 

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - sveta misa
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna radionica
  • Najava: 150. obljetnica rođenja biskupa, svećenika i pisca Lajče Budanovića - akademija
  • Korizmeni program u Tavankutu – uskrsna izložba
  • Uskrsna izložba u Subotici
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima