Božićni koncert u Vajskoj

Objavljeno: 06.03.2019. Pregleda: 41

bozicni koncert Vajska sl.1Nakon nekoliko godina stanke, u vaištanskoj crkvi svetog Jurja ponovno je održan Božićni koncert. Ovaj glazbeni događaj održan je u nedjelju 23. prosinca 2018. i imao je bogat program. Nastupili su zborovi: skupa župni zbor i novoosnovani zbor HKU Antun Sorgg iz Vajske koje je vodio kantor Josip Kontra te udruženi zborovi Neven i Santa Maria iz Bača pod dirigentskom palicom Davida Bertrana.

 

 

 

 

 

Foto: facebook stranica HKU Antun Sorgg Vajska

Također, nekoliko recitatora djece kazivalo je božićne pjesme, među kojima i dvije pučkog pjesnika Josipa Dumendžića – Meštra, a nastupile su i sestre Emilija i Valentina Kovačev iz Bođana koje se otpjevale dvije pjesme. Na početku koncerta nazočne je pozdravio župnik Vinko Cvijin, a na kraju programa predsjednik HKU-a Antun Sorgg Mladen Šimić. Koncert je bio dobro posjećen, a na licima župljana vidjelo se zadovoljstvo što je ovakav glazbeni događaj pripremljen u njihovom mjestu.
„Jako sam zadovoljan kao prvo odzivom župljana a onda i samim programom. Župni zbor crkve pjeva odavno, zbor naše udruge tek smo osnovali te mogu reći da sam zadovoljan kako smo pjevali. Iskreno se nadam da ćemo i dogodine uspjeti nešto ovako organizirati. Zahvaljujem svima koji su nastupili kao i svima koji pomažu naš rad, posebno Dorijani Vučinac, koja nas je sve zajedno uvježbavala“, kaže predsjednik HKU-a Antun Sorgg Mladen Šimić.

Izvor: Hrvatska riječ (A. Š.)

Obaveštenje o kolačićima