Čestitka predsjednice HNV-a Jasne Vojnić na imenovanju ravnateljicom ZKVH-a Katarini Čeliković

Objavljeno: 21.11.2023. Pregleda: 194

Predsjednica HNV-a Jasna Vojnić čestitala je Katarini Čeliković na imenovanju ravnateljicom Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Tekst prenosimo u cijelosti.

Poštovana gospođo Čeliković,

u povodu Vašeg imenovanja ravnateljicom Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata od Pokrajinske Vlade upućujemo Vam najiskrenije čestitke.

Svojim svestranim kulturno-društvenim angažmanom i inicijativama ostavili ste nemjerljive prinose, a hrvatska zajednica prepoznaje Vas kao jednu od pionira profesionalne znanstvene scene ovdašnjih Hrvata. Od samog osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata svojim djelovanjem pridonijeli ste na samo razvoju i očuvanju širokog područja kulture ovdašnjih Hrvata, već i široj prepoznatljivosti kako spomenute institucije tako i hrvatske zajednice. I puno prije Vašeg profesionalnog angažmana u Zavodu prepoznaje se Vaša velika uloga u pokretanju brojnih manifestacija i kulturnih brendova, u dugogodišnjem djelovanju u vjerskom području napose u području vjerskog tiska, počecima obrazovanja na hrvatskom jeziku i brojnim inicijativama.

Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji iskazuje Vam svoje povjerenje i podršku te Vam želimo uspješan nastavak upravljanja aktivnostima Zavoda na ponos našoj zajednici.

Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima