CroArt s gostima na salašu u Novom Žedniku

Objavljeno: 20.08.2020. Pregleda: 42

croartDevet slikara članova CroArta i njihovih gostiju (Snežana Buljovčić, Cilika Dulić-Kasiba, Éva Horvát-Uzon, Sándor Kerekes, Rozalija Ilić, Kata Šetrov, Čedo Lišić, Marta Lišić, Maja Kovač i Josip Horvat) bili su u subotu, 1. kolovoza 2020. godine drugi put gosti kod obitelji Anne i Csabe Faragó na jednom od prvoizgrađenih i ujedno najstarijih salaša u Novom Žedniku.
Prvo gostovanje kod obitelji Faragó bilo je na početku rada udruge 2012. godine. Bio je to četvrti radni dan udruge CroArt u vrlo teškoj 2020. godini, zbog pandemije izazvane virusom covid-19. Dio radova nastalih tijekom „radnog dana“ poklonjen je obitelji Faragó za zahvalu i nezaborav za podršku u radu CroArta.

„Održavanjem ovakvih slikarskih susreta, zahvaljujući gostoprimstvu obitelji i pojedinaca koji cijene rad članova CroArta, rukovodstvo CroArta pokušava zadržati motivaciju i radnu atmosferu cjelokupnog članstva. Cilj je u ovim teškim uvjetima briga za svakog člana, očuvati zajedništvo, međusobno uvažavanje članova udruge na zajedničkom zadatku čuvanja i njegovanja kulturne baštine
vojvođanskih Hrvata“, ističe predsjednik ove udruge Josip Horvat.

Izvor: Hrvatska riječ (H. R.)

Obaveštenje o kolačićima