Dičije prelo u Đurđinu

Objavljeno: 25.02.2022. Pregleda: 37

Dječja pokladna manifestacija Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva Đurđin Dičije prelo održana je 15. veljače 2022. godine. Tridesetak maskirane djece iz Đurđina, ali i Žednika i Subotice, okupilo se na druženje i zabavu. Maštovitosti u maskiranju niti ove godine nije nedostajalo. Tako su se u Pastoralnoj dvorani Otac Gerard Tomo Stantić, koja se nalazi u sklopu mjesne župe, mogli vidjeti grožđe, mumija, kornjača, časne sestre, anđeo, policajac, princeze, neizbježni klauni, nogometaši, razne životinje, kuhari… Ne treba niti spominjati kakva je atmosfera vladala, a plesa i zabave nije manjkalo. U tome su im pomogli i đurđinske animatorice Subotičkog oratorija Iva Ivković Ivandekić, Ivana Šarčević, Ružica Dulić i Dijana Orčić. 

Organizatori ističu kako je svake godine odaziv djece sve veći te da je Dičije prelo postalo prepoznatljiv događaj u selu kojemu se vesele i stariji i mlađi.

Izvor: Hrvatska riječ


Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima