Druženje s piscem Ivanom Balenovićem

Objavljeno: 21.03.2016. Pregleda: 33

Balenovic princ naslovnicaPisac Ivan Balenović iz Novog Sada bit će gost Gradske knjižnice Subotica u utorak, 22. ožujka 2016. godine, i tom prigodom će se susresti s učenicima viših razreda osnovnih škola iz Subotice i okolice te sa srednjoškolcima koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. U istome danu bit će održana dva susreta u čitaonici Gradske knjižnice Subotica.

Prvi susret s učenicima OŠ „Matko Vuković”, OŠ „Vladimir Nazor“ iz Đurđina te Politehničke škole će biti u 12 sati, a drugi susret planiran je za 14 sati kada će se susresti s đacima OŠ „Ivan Milutinović” iz Subotice i Male Bosne, OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta i Gimnazije „Svetozar Marković“.

Ivan Balenović se u mladosti bavio novinskom karikaturom, a najveći dio radnog vijeka je proveo kao novinar i urednik nakladničkog odjela NIK „Dnevnik“ iz Novog Sada. Dorađujući epopeju Princ Humorabi od Plusopotamije dvadesetak godina, Ivan Balenović je ispisao svoje najznačajnije djelo. Smijehom razoružati zlo i utrti put dobrome osobna je iskaznica glavnih junaka u pustolovinama koje sažimaju povijest cjelokupnog ljudskog roda. Godine 2013. Ivan Balenović je dobio nagradu za životno djelo na području književnosti „Balint Vujkov dida“.

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Koncert tamburaškog odjela HKPD Matija Gubec
  • 90. Dužionica u Somboru
  • Dužijanca u Tavankutu
  • Izložba S Božjom pomoći
  • Natjecanje u pucanju bičevima
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima