„Dužijanca“ u Đurđinu

Objavljeno: 02.09.2019. Pregleda: 60

dužijanca đurđin 1Euharistijskim slavljem u nedjelju, 4. kolovoza 2019., proslavljena je Dužijanca u Đurđinu. Ovogodišnji nositelji žetvene svečanosti ovoga mjesta bili su bandaš Tomislav Stipić i bandašica Helena Štrbo, dok su male bandašice bile Sara Dulić i Ana Horvacki. U prepunoj crkvi sv. Josipa Radnika misu je predvodio kapelan iz Novog Sada Danijel Katačić uz koncelebraciju mjesnog župnika Dražena Dulića, umirovljenog vlč. Miroslava Orčića, kapelana bajmačke župe Luke Poljaka te predsjednika Udruge bunjevačkih Hrvata Dužijanca i župnika subotičke župe svetog Roka mons. Andrije Anišića.

Kruna ovogodišnje Dužijance u Đurđinu, koju su na oltar prinijeli bandaš i bandašica je u obliku srca, koje predstavlja zemlju i ljude. dužijanca đurđin 2U središtu krune je Gospin znak i poziv da u našim srcima trebamo imati mjesta za molitvu i Boga. Ovogodišnja kruna je djelo ruku slamarke Marije Vidaković.
Navečer je održano bandašicino kolo kome je prethodila nova manifestacija Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva Đurđin Rič po đermom.

Izvor: Hrvatska riječ (Josipa D.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
  • Australski film Countryman (Zemljak) u art kinu Lifka
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima