Dužijanca u Lemešu 2016.

Objavljeno: 06.07.2016. Pregleda: 62

Duzijanca Lemes2015 1 mProslava ovogodišnjeg završetka žetve u Lemešu (Svetozaru Miletiću) – Dužijanca, koju organizira Hrvatsko bunjevačko kulturno-umjetničko društvo Lemeš, počinje u petak, 8. srpnja 2016. godine, literarno-glazbenom večeri na kojoj će biti predstavljena knjiga Garavi salaši Katarine Firanj. Večer će biti održana u velikoj dvorani Mjesne zajednice s početkom u 19,30 sati. O knjizi će, uz autoricu, u ime nakladnika govoriti Katarina Čeliković i Tomislav Žigmanov. U glazbenom dijelu programa sudjelovat će Kristina Kemenj i Melinda Batalo Balaž, a večer će završiti mini solističkim koncertom Aleksandre Pletikosić, uz korepetitora Stefana Jančoa i klavirsku pratnju Nebojše Đurića.

U subotu, 9. srpnja, u Domu kulture, bit će održan kulturno-umjetnički program „U avliji kod baće i nane“, s početkom 20 sati. Predstavit će se novi bandaš i bandašica, a nastupit će domaćini manifestacije HBKUD „Lemeš“, te mjesni MKUD „Németh László“, VA „Musica Viva“ iz Svetozara Miletića, te gosti HKUD „Vladimir Nazor“ i GKUD „Sombor“, oba iz Sombora.

U nedjelju, 10. srpnja, u 10 sati kreće povorka fijakerima kroz selo, nakon čega slijedi sveta misa zahvalnica u 12,30 sati u crkvi rođenja Blažene Djevice Marije te risarski ručak u Domu kulture od 14 sati.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • ZKVH i Prelje u programu Noć muzeja u Baji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
  • Izložba Vrijeme nade – slamarska umjetnost NKB Hrvata Bunjevaca i Ukrajinaca
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima