Folkloraši „Kola“ u Istri ispraćeni ovacijama

Objavljeno: 21.08.2013. Pregleda: 43

HKC Kolo Istra2013Prvi ansambl folklornog odjela HKC-a „Bunjevačko kolo“ gostovao je u Istri, u mjestu Rakalj kraj Pule, gdje su boravili od 1. do 8. kolovoza 2013. godine. Mladi folkloraši, njih 40, sudjelovalo je na XIX. folklornoj manifestaciji „Rakalj u srcu“, koja je okupila šest kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Subotičani su imali tri nastupa. Predstavili su se na spomenutoj manifestaciji, u hotelu Croatia i treći nastup su imali na trgu u Medulinu, gdje su nastupili skupa s domaćinima.

Koncert subotičkih folkloraša hrvatski mediji su prenijeli ovako: „Na oduševljenje mnogobrojne publike program je nastavljan nastupom HKC-a ‘Bunjevačko kolo’ iz Subotice, koji su se rakaljskoj publici predstavili u tri seta. U prvom dijelu su izveli splet bunjevačkih plesova, zatim šokačke plesove iz okolice Sombora, a na kraju koreografijom Bunjevačko momačko kolo koje je cijelu publiku diglo na noge, te su gosti iz Subotice ispraćeni ovacijama“, prenosi Glas Istre.

Nakon kratkog odmora, uslijedila je nova turneja – prvi ansambl folklornog odjela Centra polovinom kolovoza otputovao je na nove nastupe, koji su bili natjecateljskog karaktera u Livnu i Neumu, dok će na Korčuli prirediti nastupe skupa s kulturno-umjetničkim društvima iz Vinkovaca i s Korčule.

Tekst i fotografija: Hrvatska riječ

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje knjige poezije MAGMA Nevene Mlinko
  • Dan rođenja biskupa Ivana Antunovića - praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji
  • Dani Hrvata Bunjevaca u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji
  • Međunarodni Marijanski pučki festival Zdravo budi, Marijo!
  • 11. saziv umjetničke kolonije Panon
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima