Godišnja skupština HKUPD-a „Stanislav Preprek“

Objavljeno: 26.02.2013. Pregleda: 41

God skupstinaPrepreka2013Redovita godišnja skupština HKUPD-a „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada održana je u 16. veljače 2013. godine. Predsjednik društva Marijan Sabljak podnio je Izvješće o radu društva u protekloj godini posebno naglasivši kako je većina planiranih aktivnosti završena.

Društvo je od 2012. godine bogatije za žensku pjevačku skupinu koja je već imala prigodu gostovati izvan zemlje. Skupina koju vodi Dobrivoj Janković sudjelovala je u prosincu na zajedničkom koncertu sa slovačkim KUD-om u Podgorici i Danilovgradu. Izvedena je i drama „Nora danas“ i tiskana je još jedna zbirka pjesama „Preprekovo proljeće“.

Tema skupštine bio je i plan aktivnosti za 2013. godinu. Društvo planira nastupati sa spomenutom predstavom i izvan Novog Sada, pa i izvan zemlje, već se uvelike radi na prikupljanju materijala za novu zbirku pjesama, priprema se izložba u povodu Uskrsa, kao i mnoge druge aktivnosti.

Financijsko izvješće podnio je Stanko Krstin apostrofirajući kako je društvo prenijelo dio sredstava u ovu godinu, kao i da je poslovanje društva bilo u potpunosti sukladno propisima.

Obraćajući se nazočnima članica društva Marija Lovrić je zamolila da se na sjednicama HNV-a podupru ideje društva u pogledu pisanja projekata i apliciranja na natječaje, što društvo redovito prati.

Tekst i fotografija: M. H.

 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima