Godišnja skupština HKPD-a „Matija Gubec“ iz Rume - Nastavak redovitih aktivnosti

Objavljeno: 15.05.2017. Pregleda: 31

hkpd matija gubec rumaČlanovi HKPD-a Matija Gubec iz Rume su na svojoj redovitoj godišnjoj skupštini, koja je održana u nedjelju, 7. svibnja, usvojili izvještaje o radu za 2016. kao i planove rada za 2017. godinu. Protekla godina okarakterizirana je kao veoma uspješna, a u ovoj su planirane redovite aktivnosti, kao i sudjelovanje na nekoliko značajnih manifestacija. Prema riječima tajnika Društva Nikole Jurce, najznačajnije aktivnosti koje je ova udruga imala u protekloj godini bile su sudjelovanje udruge na susretima hrvatskih srijemskih udruga u Petrovaradinu, dva cjelovečernja koncerta Velikog tamburaškog orkestra, cjelovečernji koncert u dvorani Siget u Zagrebu u povodu obilježavanja 20. obljetnice Udruge protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata i sudjelovanje na Festivalu tamburaških orkestara Srbije u Rumi.

Kao jedna od najznačajnijih aktivnosti koja će biti održana u 2017. godini, izdvojen je susret udruga koja nose naziv Matije Gupca u Rumi, gostovanje Velikog tamburaškog orkestra u Bjelovaru i sudjelovanje na manifestaciji Dužijanca u Subotici.

Osim članova Društva, skupštini su prisustvovali predstavnici Općine Ruma, kao i Gradskog tamburaškog orkestra Branko Radicevic i Plavi cuperak iz Rume. Prije početka skupštine nazočnima se obratio predsjednik Društva Pavle Škrobot, a kraćim programom predstavili su se polaznici škole tambure pod ravnanjem Željka Jerkovića.

Izvor: Hrvatska riječ (D. B. P.)

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • XIII. Tavankutski festival voća
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima