Godišnji koncert HKPD-a „Đurđin“

Objavljeno: 14.12.2015. Pregleda: 32

God koncert Djurdjin2015 1Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Đurđin priredilo je svoj Godišnji koncert na blagdan Sv. Nikole, 6. prosinca 2015. godine, u dvorani župe Sv. Josipa Radnika. Na koncertu su nastupile sve aktivne sekcije udruge – folklorna, tamburaška i literarna pod vodstvom: Tamare Orčić, Vojislava Temunovića i Verice Dulić.

God koncert Djurdjin2015 3Nakon ovoga programa, na veliku dječju radost, uslijedila je podjela paketića koje je donio dugo očekivani gost – „Sv. Nikola“. Paketići su osigurani donacijama mještana Đurđina, dok su financijska sredstva za realizaciju Godišnjeg koncerta osigurana na natječaju Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

„Koncert je bio veoma dobro posjećen, bilo je nazočno oko 250 mještana Đurđina, većinom djece i njihovih roditelja. Želja nam je ovu manifestaciju pretvoriti u događaj koji će biti prepoznat po svojoj kvaliteti u našoj sredini, ali i u okolici“, kaže Marica Stantić, predsjednica HKPD-a Đurđin.

God koncert Djurdjin2015 2

Izvor: Hrvatska riječ

 

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima