Gostovanje hrvatskoga glumca Joška Ševe na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Objavljeno: 09.04.2019. Pregleda: 1

Na poziv Lektorata hrvatskoga jezika i književnosti Joško Ševo, glumac i redoviti profesor na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu bit će gost Filozofskoga fakulteta u Novom Sadu.

U petak, 12. travnja u 18 sati izvest će popularnu predstavu Govorite li hrvatski?, monodramu u kojoj će govoriti odabrane tekstove hrvatske književnosti. Na predstavu su pozvani učenici Gimnazije Svetozar Marković iz Subotice i profesori koji izvode nastavu u odjelima na hrvatskom jeziku. Hrvatsko nacionalno vijeće organiziralo je prijevoz. Polazak je u 16.15 sati ispred Katedrale sv. Terezije Avilske, a povratak oko 23 sata. Cijena prijevoza je 700,00 dinara, a prijave su na adresu obrazovanje@hnv.org.rs do srijede. Broj mjesta je ograničen.

U subotu, 13. travnja u 10 sati prof. Ševo imat će predavanje iz područja dramske umjetnosti. Predstava i predavanje održat će se u Svečanoj dvorani Fakulteta.

Posjet kazališnoj predstavi je i dio programa Hrvatskog jezika i književnosti u njegovom području Jezik i medijska kultura, a ovo je jedinstvena prilika da učenici i profesori prisustvuju ovakvoj predstavi, jer u Srbiji nažalost nema kazališne scene na hrvatskom jeziku.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Prelo mladeži u Subotici
  • Šokačka večer u Vajskoj
  • Marinbal u Lemešu
  • Prelo na salašu u Đurđinu
  • XIV. Gupčev bal
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima