HKUPD „Stanislav Preprek“ raspisao Natječaj za kratku priču

Objavljeno: 20.02.2016. Pregleda: 43

HKUPD Stanislav Preprek iz Novog Sada raspisao je Natječaj za kratku priču. Natječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Srbije, te iz inozemstva, koji pišu standardnim hrvatskim jezikom. Tema priče je slobodna. Autori uz priču trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Priče pod pseudonimom neće biti objavljene, kao ni ulomci iz većih proznih cjelina, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje.

Priče se ne honoriraju, a rukopisi se ne vraćaju. Priča može imati najviše 8.000 znakova (s prazninama), u programskom jeziku Word, u fontu Times New Roman i veličini fonta 12.

Priča se šalje poštom, na CD-u, uz prilaganje ispisa na papiru, na adresu: HKUPD Stanislav Preprek, Cara Dušana 4, 21000 Novi Sad, ili na e-mail adresu: tomlekin@eunet.rs , pri čemu u rubrici subject treba naznačiti ime i prezime autora.

Rok slanja priče je 1. svibnja. 2016. godine.

Peteročlano uredništvo (žiri) će odabrati najbolje radove za Zbirku kratkih priča Preprekova jesen 2016. koja će Društvo tiskati, te će rangirati prve tri. Na promociji Zbirke, predviđenoj za 10. listopada 2016. godine, prvoplasiranu priču će pročitati autor i bit će mu uručena plaketa i knjiga Prognanik iz svijeta svjetlosti – život i djelo Stanislava Prepreka, koju je uredio Ivan Balenović, a izdao Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata (Subotica, 2012.). Autorima drugoplasirane i trećeplasirane priče bit će uručene plakete.

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Koncert Veseli se, o Marijo
  • Dužijanca malenih - prvi dan
  • Godišnji koncert Velikog tamburaškog orkestra HKPD Matija Gubec iz Rume
  • Dužijanca malenih - drugi dan
  • XXIX. Festival dječjeg stvaralaštva Djeca su ukras svijeta
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima