Hrvatsko kulturno-umjetničko prosvjetno društvo „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada raspisuje Natječaj za kratku priču

Objavljeno: 30.05.2018. Pregleda: 65

HKUPD Stanislav Preprek Novi Sad bijela pozadinaNatječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani Srbije, te iz inozemstva, koji pišu standardnim hrvatskim jezikom.

Tema priče je slobodna. Autori mogu poslati do tri neobjavljene priče, a uz to trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Priče pod pseudonimom neće biti objavljene, kao ni ulomci iz većih proznih cjelina, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje.

Priče se ne honoriraju, a rukopisi se ne vraćaju. Priča može imati najviše 8.000 znakova (s prazninama), u programskom jeziku Word, u fontu Times New Roman i veličini fonta 12. Priča se šalje poštom, na CD-u, uz prilaganje ispisa na papiru, na adresu:

HKUPD Stanislav Preprek, Cara Dušana 4, 21000 Novi Sad,

ili na e-mail adresu: natjecaji.stanislav.preprek @gmail.com, pri čemu u rubrici subject treba naznačiti ime i prezime autora.

Rok slanja priče je 1. kolovoza 2018. godine.

Peteročlano uredništvo odabrat će najboije radove za Zbirku kratkih priča Preprekova jesen 2018., koja će biti tiskana od strane Društva, te će tročlani žiri rangirati prve tri.

Na promociji Zbirke, predviđenoj za listopad 2018. godine, uz prigodan program članova HKUPD Stanislav Preprek, prvoplasirane tri priče će pročitati autori.

Krešimir Tkalac, predsjednik HKUPD Stanislav Preprek

Književne manifestacije

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima