„Istraživači planeta Z”- Nacionalni kviz za poticanje čitanja Knjižnica grada Zagreba

Objavljeno: 29.09.2020. Pregleda: 40

Istraživači planeta ZIstraživači planeta Z naziv je Nacionalnog kviza za poticanje čitanja koji i ove godine organiziraju Knjižnice grada Zagreba s ciljem približavanja knjige mladim čitateljima. Provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige u knjižnicama za djecu i mladež diljem Hrvatske, a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i za hrvatsku djecu u susjednim zemljama. U Subotici organizaciju Nacionalnog kviza provodi Gradska knjižnica Subotica u školama gdje se nastava realizira na hrvatskom jeziku.

Ovogodišnji kviz je prilagođen novonastaloj situaciji te umjesto čitanja knjiga, treba istražiti ponuđene online izvore informacija kako bi mogli točno odgovoriti na postavljena pitanja odabirom jednog od četiri ponuđena odgovora. Online upitnik se nalazi na http://www.mhk.hr/kviz/ a pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku.

Rok za slanje upitnika je 23. listopada (oktobar) 2020.

Svi točno popunjeni upitnici sudjeluju u izvlačenju koje će biti organizirano koncem listopada u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu. Ako epidemiološka situacija bude dopuštala, dva učenika, sudionika Nacionalnog kviza u Subotici, putovat će u Zagreb na završnu svečanost i izvlačenje glavnih nagrada čija se organizacija planira 13. studenoga (novembra) 2020. u Zagrebu, ali za sada je još uvijek neizvjesno održavanje ovog programa. Za ostale sudionike Gradska knjižnica Subotica  pripremit će 15 utješnih nagrada. Popis nagrađenih bit će objavljen najkasnije do 3. 11. 2020.

Izvor: Gradska knjižnica Subotica

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima