Izložba članova subotičke obitelji Tumbas: Tri generacije naklonjene slici

Objavljeno: 04.11.2011. Pregleda: 47

Do kraja studenoga 2011. u ogranku Gradske knjižnice na Paliću može se pogledati zanimljivo naslovljena „Generacijska izložba" na kojoj su svoje radove izložili članovi obitelji Tumbas.

Izložba je okupila pripadnike triju generacija ove obitelji: uz već dokazanu 82-godišnju slikaricu Ružu Tumbas, i njezina sina Nikolu, fotografa i vlasnika internetskog portala www.subotica.info, predstavile su se i njegove kćeri Aleksandra i Najda. Na zidovima galerijskog prostora knjižnice, jedni uz druge, našli su se Ružini pejzaži i salaši; Nino je na svojim fotografijama zabilježio Suboticu i njezine građane od 1999. godine do danas; Aleksandra se predstavila pejzažima, dok je Najda, inače studentica pejzažne arhitekture, izložila svoje grafike inspirirane animiranim filmom „Corpse Bride" Tima Burtona.

Pomoćnica gradonačelnika Subotice za kulturno-prosvjetnu djelatnost Ljubica Kiselički ovom je prigodom izložbu ocijenila „sagom o talentiranoj obitelji" čiji članovi svoje radove realiziraju u tradicionalnim, ali i suvremenim tehnikama.

„Riječ je o obitelji koja se na plemenit način ugradila u povijest grada. U sve ono što je Subotica nekad bila, unatrag 50 godina, ali i sve ono što danas jest i što bi mogla sutra biti", rekla je Ljubica Kiselički.

O izložbi je također govorio i subotički slikar István Török naglasivši kako je ideja o njezinom organiziranju stara 15 godina, te je izrazio zadovoljstvo što je na kraju ipak realizirana.

Tekst: Davor Bašić Palković
Fotografije: Hrvatska riječ

Godisnjak 2022

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima