Izložba božićnjaka u Subotici

Objavljeno: 28.11.2019. Pregleda: 53

KD Ivan Antunovic IZLOŽBA BOŽIĆNJACI 2019. plakatEtnološki odjel Blaško Rajić pri Katoličkom društvu Ivan Antunović Subotica priređuje 23. Izložbu božićnjaka u vestibulu Gradske kuće u Subotici. Otvorenje izložbe je 7. prosinca 2019. godine u 19 sati.

Na izložbi će se moći pogledati i dvije prodajne izložbe: Likovnog odjela HKC-a Bunjevačko kolo i Likovno-slamarskog odjela HKPD Matija Gubec.

Izložba će biti otvorena do 14. prosinca 2019. godine.

Manifestacija se priređuje uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propisa, upravu i nacionalne zajednice i Grada Subotice.

Izložba Božićnjaka se tradicionalno održava od 1997. godine, u organizaciji Etnološkog odjela Blaško Rajić pri Katoličkom društvu Ivan Antunović.

Kod bunjevačkih Hrvata za Božić se tradicionalno izrađuje božićni kolač Božićnjak, prizor Betlehema u malom, ukrašen figurama od tijesta, ručne izrade. Organiziraju se radionice za djecu i mlade. Na izložbi se nađu božićnjaci iz Subotice i Sombora, te okolnih mjesta Žednika, Đurđina, Male Bosne, Tavankuta.

 

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima