Jesenska izložba Likovnog odjela „Bunjevačkog kola“ u Subotici

Objavljeno: 30.11.2012. Pregleda: 36

IzlozbaHKC2012-1U Galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici od 19. do 25. studenoga 2012. godine održana je jesenska izložba slika članova Likovnog odjela HKC „Bunjevačko kolo“ iz Subotice. Ovaj svojevrsni pregled njihova rada u proteklih pola godine sačinjava 49 slika 26 autora.

Izložbu je otvorio književnik i novinar Zvonko Sarić istaknuvši da pojavom i mogućnostima digitalnih zapisa slika slikarstvo nije postalo iscrpljena opcija.

IzlozbaHKC2012-2„Slikarstvo, kao jedna od mnogobrojnih formi umjetnosti, opstalo je, jer još uvijek posjeduje kapacitet da se realizira kao suvremena i autentična umjetnost. Ova izložba je jedan od odgovora koji nam govori da slikarstvo kao spori medij ima privilegirano mjesto i dandanas kao izvor vizualnih informacija o svjetovima osjećaja, jer slikari nam, ustvari, predočavaju ono što sami sebi kažu o onome što su vidjeli i što vide, a takvo što nećete naći u vizualnim tekstovima popularne i masovne kulture“, rekao je Zvonko Sarić pozvavši nazočne da se prepuste komunikaciji s ovim djelima koja „rascvjetavaju razne priče bojama“.

Prigodom otvorenja nastupio je Ansambl „Hajo“ iz Subotice.

Tekst: Davor Bašić Palković
Fotografije: Hrvatska riječ

Sakralni objekti Bačka

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Dvadeseta obljetnica Radio Marije u Srbiji
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima