Josipović: Stupanj ostvarivanja manjinskih prava u Hrvatskoj viši nego u Srbiji

Objavljeno: 28.09.2009. Pregleda: 44

josipovic and coPoložaj hrvatske manjine u Srbiji i srpske u Hrvatskoj umnogome su slični, iako je u stupnju ostvarivanja manjinskih prava ili pak zakonskim rješenjima Hrvatska u dobroj mjeri ispred Srbije, jedan je od zaključaka s tribine održane u petak, 25. rujna, u Subotici, na kojoj su govorili član Hrvatskog Sabora i predsjednički kandidat SDP Ivo Josipović i savjetnik predsjednika RH Stjepana Mesića i profesor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Siniša Tatalović.

josipovic and co2Josipović je na tribini Otvorenog sveučilišta o ostvarivanju manjinskih prava u kontekstu europskih integracija i iskustvima Hrvatske ocijenio da su odnosi Srbije i Hrvatske bolji nego što su bili, ali da još nisu dovoljno dobri. On je agenciji Beta rekao da odnosi Srbije i Hrvatske „variraju u valovima" i da je vrijedno uložiti napore kako bi oni bili poboljšani. Prema njegovim riječima, poznato je da su ti odnosi opterećeni događajima iz prošlosti, koji vuku korijene iz rata.

Više o ovoj temi pročitajte ovdje.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog
  • Znanstveni kolokvij ZKVH-a o ulozi kulturnog nasljeđa bačkih Hrvata Šokaca u ostvarivanju funkcija rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima