Jubilarni X. „Dani A. G. Matoša i Josipa Andrića“ u Plavni

Objavljeno: 25.05.2018. Pregleda: 20

Dani Matosa i Andrica 2018 pozivnica manjaDeseti, jubilarni Dani A. G. Matoša i Josipa Andrića bit će održani 9. i 10. lipnja 2018. godine u Plavni. Manifestacija počinje u subotu, 9. svibnja, u 10 sati, otvorenjem Likovne kolonije u Vatrogasnom domu Plavna. Od 16 sati u istom prostoru bit će održana kreativna radionica za djecu.

Sljedećega dana, u nedjelju, 10. svibnja, u 9.30 sati bit će služena sveta misa u župnoj crkvi svetog Jakova. Popodnevni program počinje u 16.45 otvorenjem izložbe radova nastalih na Likovnoj koloniji, a u 17 sati slijedi svečana akademija posvećena desetoj obljetnici rada HKUPD-a Matoš.

Na svečanoj akademiji će biti predstavljena knjiga Kronike zavičajnih refleksija Zvonimira Pelajića u nakladi HKUPD-a Matoš i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata te knjige o Matošu u nakladi Društva hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Organizator manifestacije je Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo Matoš Plavna.

Natječaji

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Božićni koncert u Monoštoru
  • 27. Izložba božićnjaka u Subotici
  • Humanitarni tamburaški koncert
  • Marko Žigmanović - Ostale su pisme Olivera Dragojevića
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima