Književna večer uoči „Dužijance“ 2019

Objavljeno: 31.07.2019. Pregleda: 5

Katolicko drustvo Ivan Antunovic logo noviKatoličko Društvo Ivan Antunović priređuje književnu večer uoči Dužijance 2019. koja će biti posvećena 25. obljetnici djelovanja zbora Collegium musicum catholicum. Književna večer će biti održana u četvrtak, 8. kolovoza, s početkom u 19 sati, u prostorijama HKC Bunjevačko kolo, na adresi Preradovićeva 4 u Subotici.

Komorni zbor Collegium musicum catholicum osnovan je u Subotici 1994. godine, a danas djeluje u okviru Katoličkog Društva Ivan Antunović. Nastao je u subotičkoj župi Uskrsnuća Isusova na poticaj s. Bernardice Đukić. Zborom je u početku ravnala s. Bernardica Đukić iz Družbe sestara Naše Gospe, zatim Nela Skenderović, a danas je zborovođa mo. Miroslav Stantić.

Na književnoj večeri će biti riječi o još jednom značajnom događaju iz povijesti glazbe, o Đuri Arnoldu, priređivaču Pismenika, prve pjesmarice bačkih Hrvata od prije 200 godina, tiskane 1819. godine u Osijeku.

U okviru iste večeri Društvo dodjeljuje tri nagrade Ivan Antunović: zaslužnom pojedincu iz redova bačkih Hrvata, hrvatskoj udruzi i brojnoj obitelji.

Bunjevačka kuhinja

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • ZKVH na Panonskom festivalu knjige u Osijeku
  • 18. Međunarodni okrugli stol na temu Advent u tradicijskoj kulturi Šokaca i Bunjevaca
  • Likovna kolonija Colorit
  • Etno-radionica pravljenja tarane
  • Dužijanca malenih
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima