Koncert „Kolo igra…“ HKC-a „Bunjevačko kolo“

Objavljeno: 17.07.2018. Pregleda: 40

bunjevacko kolo koncerFolklorni odjel Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo u srijedu, 20. lipnja, priredio je koncert Kolo igra... na kom su nastupile sve tri skupine i pokazale što su naučile u protekloj školskoj godini. Iako se HKC Bunjevačko kolo susretao s problemima, možemo reći kako je broj članova folklornog odjela ponovno počeo rasti, te je po riječima voditeljice ovoga odjela Senke Horvat u protekloj školskoj godini bio znatan priljev članova.

„Imamo tri folklorne skupine, a pripremna skupina je trenutno najbrojnija, gdje imamo preko 40 članova“, kazala je Horvatova.
Na koncertu je nastupilo preko sedamdesetero djece i mladih, a pored spomenute tri folklorne skupine, publici se predstavila i ženska pjevačka skupina Centra, koju čine članice reprezentativne skupine.
Prije nekoliko mjeseci Senki Horvat se pridružio i koreograf Marin Jaramazović koji je svoje dugogodišnje iskustvo uspio prenijeti i na djecu i mlade, što je rezultiralo novim koreografijama i pridonijelo kvaliteti rada.
Na programu su se, osim dobro poznatih bunjevačkih igara, našli i plesovi iz Međimurja, igre i plesovi iz Like, igre iz Šumadije, pjesme Slavonije i Baranje, mađarske igre iz Szatmára, Vlaško nadigravanje, igre iz Banata i Gajdaško kolo, a na gajdama je svirao Zdenko Ivanković. Korepetitoru Centra Luki Sudareviću su se pridružili i prijatelji tamburaši koji su bili glazbena podrška folklorcima.
Iako je kraj školske godine, folklorni odjel nastavlja radno ljeto. Po riječima Senke Horvat, tijekom ljeta djecu i mlade očekuju brojni nastupi, neki od njih su sudjelovanje na Đakovačkim vezovima, turneja od tjedan dana Gate-Makarska-Benkovac na koju ide reprezentativni ansambl, tu su i manifestacije vezane za Dužijancu u Subotici i Zagrebu, te razni festivali i gostovanja.

Izvor: Hrvatska riječ (Ž. V.)

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – I. dan - Osijek
  • 19. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci – II. dan - Pečuh
  • Avaške godine u Zagrebu
  • Svečana akademija UBH Dužijanca
  • Australski film Countryman (Zemljak) u art kinu Lifka
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima