Kratkometražni film „Tavankut iz filmskog kuta“

Objavljeno: 11.09.2019. Pregleda: 26

najava tavankut iz filmskog kutaProjekcija kratkometražnog filma Tavankut iz filmskog kuta nastalog na radionici Kad se male ruke slože pod mentorstvom Branka Ištvančića i Zoltana Siflisa održava se u petak, 13. rujna u 18 sati na Etno salašu Balažević u Tavankutu. 

Tom prilikom će se djeci polaznicima radionice uručiti prigode knjižice za filmsku edukaciju Filmska izražajna sredstva koja je objavljena u izdanju Pulskog filmskog festivala u okviru projekta pod nazivom Film u školi. Ulaz na projekciju je besplatan.

Filmska radionica Kad se male ruke slože namijenjena je edukaciji mladih koji su učenici razreda na hrvatskom jeziku u hrvatskoj manjinskoj zajednici u Vojvodini. Polaznici radionice su učili o potrebi medijskog opismenjivanja te o snimanju filmova. Radionice je ove godine održana od 24. do 28. lipnja na Etno salašu Balažević u Tavankutu.

Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini održava se u organizaciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba u partnerstvu sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, u suradnji s HKPD Matija Gubec iz Tavankuta i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Društva hrvatskih redatelja i Ministarstva vanjskih poslova RH.

Izvor: www.havc.hr

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • HosanaFest 2023
  • VI. Međunarodni festival tradicijskog pjevanja
  • Dani hrvatske knjige i riječi - dani Balinta Vujkova 25. 10. – 28. 10. 2023.
  • Koncert ansambla Hajo povodom 35 godina postojanja
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima