„Kulturna baština Bunjevaca bez granica“ u Gari

Objavljeno: 13.09.2017. Pregleda: 3

Bunjevci bez granica 1U organizaciji Garske hrvatske samouprave u Gari će se 16. rujna održati II. festival „Kulturna baština Bunjevaca bez granica“ s početkom u 18 sati u Domu kulture.

U programu će nastupiti HKC „Bunjevačko kolo“ iz Subotice, HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta, Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“, HGU „Festival bunjevački pisama“ i Hrvatska čitaonica iz Subotice te KUD „Bunjevačka zlatna grana“ iz Baje, Bunjevački kulturni krug iz Čavolja, KUD „Rokoko“ iz Čikerije, KUD „Kolo“ iz Tompe, KUD „Leptir“ iz Gare i Tamburaški orkestar „Bačka“ iz Gare.

Program će otvoriti predsjednik Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i v.d. ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov i predsjednik Garske hrvatske samouprave Martin Kubatov.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatske državne samouprave i Hrvatske samouprave Bačko-kiškunske županije. Susret bunjevačkih udruga iz Republike Mađarske i Republike Srbije organizira se drugi puta, nakon što je prošle godine održan u Tavankutu, s ciljem okupljanja bunjevačkih Hrvata, kako bi pridonijeli boljoj organizaciji međusobnih posjeta, jačanju udruga i prijateljstava Bunjevaca dviju država (bez granica).

Najave i kalendar

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2023
    Najave i kalendar
  • Predstavljanje monografije o Hrvatima u Banatu - u Starčevu
  • Predstava Avaške godine u Narodnom kazalištu u Subotici
  • Prelo mladeži u Subotici
  • Šokačka večer u Vajskoj
  • Marinbal u Lemešu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima