„Moj dida je pao s Marsa“ u Ciklusu hrvatskog filma u Vojvodini 2019.

Objavljeno: 17.12.2019. Pregleda: 44

film Moj dida je pao s MarsaČetvrti i posljednji ovogodišnji nastavak Ciklusa hrvatskog filma u Vojvodini održat će se u subotu 21. prosinca 2019. u Art kinu Lifka u Subotici (Trg žrtava fašizma 5), s početkom u 14,30 sati. Program je posvećen našim najmlađim gledateljima odnosno uzbudljivom recentnom dugometražnom igranom filmu za djecu „Moj dida je pao s Marsa“ redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića.

Nakon projekcije filma, gledatelji će se moći upoznati s glavnom gumicom i razgovarati o filmu.

Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini održava se u organizaciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba u partnerstvu sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, u suradnji sa Art kinom Lifka u Subotici i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih redatelja.

 

Ulaz je besplatan.

MOJ DIDA JE PAO S MARSA

Hrvatska, 2019., dugometražni igrani film, trajanje 75 minuta

Redatelji: Marina Andree Škop, Dražen Žarković

Uloge: Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Alex Rakoš, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Sven Barac, Tonka Kovači

Produkcija: Studio dim

Koprodukcija: Senca Studio (SI), MasterFilm (CZ), Fabrika (BA), Wady Films (LU), Artileria (SK), Filmbin (NO), HRT (HR)

Potpora: Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), MEDIA, Češki filmski fond, Fond za kinematografiju Sarajevo, Filmski fond Luksemburga, Norveški filmski institut (NFI), Slovački audiovizualni fond (AVF), Slovenski filmski centar, Filminvest3

Život djevojčice Une sasvim se preokrene kada njezina djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sȃm vanzemaljac čiji se brod davno srušio na Zemlju, a tu je ostao i njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Njih dvoje imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda. Prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu koristi najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte. Neobična avantura snimljena je prema motivima kratke priče Irene Krčelić Moj dida je vanzemaljac i donosi toplu priču o prijateljstvu, ljubavi i iskrenosti.

Znamenite osobe

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Otvorenje XXXIX. Saziva Prve kolonije naive u tehnici slame
  • Takmičenje risara - Dužijanca 2024.
  • Dužijanca u Žedniku
  • XXIV. Lemeška Dužijanca
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima