Multimedijalna večer - Dani hrvatske knjige i riječi

Objavljeno: 25.10.2023. Pregleda: 46

Na multimedijalnoj večeri, u petak 27. listopada 2023. godine s početkom u 19 sati u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, bit će uručene i književne nagrade. Organizacijski odbor Dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova dodijelit će nagradu za životno djelo prof. dr. sc. Sanji Vulić iz Zagreba, dok će Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata uručiti nagrade Emerik Pavić za najbolju knjigu tiskanu u 2022. godini te Antun Gustav Matoš za najbolje pjesničko djelo u razdoblju 2020. – 2022. godine. U programu nastupaju gosti s različitim izričajima ikavice, kroz pjesmu, govor i glazbu.

Nove knjige

Dani hrvatske knjige i riječi – dani Balinta Vujkova i ove godine javnosti pružaju dva nova naslova: zbornik radova sa stručnoga skupa 2022. te sedmu knjigu Izabranih djela Balinta Vujkova.

Manifestaciju su podržali: Ministarstvo kulture i informiranja Republike Srbije, Grad Subotica, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće, Osječko-baranjska županija, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama.

Aktivnosti Zavoda

Pogledajte sve

Moglo bi Vas zanimati...

  • 2024
    Najave i kalendar
  • Uskrsni koncert u Novom Sadu
  • Uskrsni koncert HKPD-a Jelačić
  • Zavod u Noći muzeja otvara izložbu posvećenu Hrvatskom narodnom kazalištu u Subotici
  • Predstavljanje knjige „Tragovi trajanja“ o Hrvatskom groblju u Boki
  • XIII. Seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu
Pogledajte sve

Obaveštenje o kolačićima